Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvallend weinig warme septemberdagen

Geplaatst opdinsdag 29 september 2015 - 12:16

In de maand september was het in Limburg een graad kouder dan normaal. Ook het aantal warme dagen met 20 graden en meer viel tegen.

Op het KNMI-weerstation van Maastricht Aachen Airport werden slechts drie warme septemberdagen gemeten, acht minder dan normaal.

Warme dagen
In Noord- en Midden-Limburg steeg de temperatuur op vijf dagen tot minimaal twintig graden. Een zomerse septemberdag met 25 graden of meer zat er dit jaar niet in.

Verleden
Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er volgens Thijs Zeelen van Meteo Limburg slechts vier septembermaanden met minder warme dagen gemeten bij het weerstation in Beek. In 1952 en 1990 kende september slechts één warme dag en in 1986 en 1996 werden er maar twee warme dagen gemeten.

Nazomer
Vorig jaar was september een stuk zonniger. Toen werden er maar liefst 22 warme dagen gemeten. Waar we normaal van drie zomerse dagen in september kunnen genieten, bereikte het kwik deze maand geen enkele keer de 25 graden.

Regen
Op de meeste plaatsen viel iets meer regen dan normaal. De meeste regen kwam in Vaals uit de lucht: ruim 100 millimeter (normaal 75). In het Land van Weert viel met 54 tot 60 millimeter iets minder regen dan normaal.

Bekijk hier de weersvoorspelling voor de komende dagen in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

Herfst 2016: van hittegolf tot flinke vorst
Regen Weer
Waar gaat die zomer naartoe? Het lijkt wel herfst!
Herfstachtig begin van Limburgse lente
Zomer keert hard terug, maandag 33 graden

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Mis niks van het OLS dankzij L1

Dit jaar strijkt het OLS neer in Merkelbeek. Omcirkel zondag 2 juli en zaterdag 8 juli maar alvast in je agenda. De optocht zenden we live uit op L1 TV, het kavelen zorgt voor ultiem spannende live radio en online houden we je op de hoogte met ons liveblog en een heel handig kaartje met afvallers.

Volg het OLS op L1.nl/OLS
Uitgelicht
Festivals in Limburg

Het festival-seizoen is van start gegaan. Bekijk nu onze festival-rubriek voor de actuele agenda. Daarnaast plaatsen we alle nieuwtjes, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste festival-nieuws.

Festivals
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Beppie-Week bij L1

Beppie viert haar gouden huwelijksfeest en haar diamanten artiestenjubileum. Dat vieren we met z'n allen mee! Van zaterdag 17 juni t/m vrijdag 23 juni hebben we iedere dag specials en concerten van Beppie voor je in petto. En natuurlijk zijn we de 17e ook live bij haar laatste grote programmavullende concert op het Vrijthof!

Kijk hier de specials en concerten van Beppie
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Instagram 1Limburg
Uitgelicht
Beeldend nieuws

Mooie opmerkelijke beelden van nieuws, weer en meer.

Naar Instagram