Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvallend weinig warme septemberdagen

Geplaatst opdinsdag 29 september 2015 - 12:16

In de maand september was het in Limburg een graad kouder dan normaal. Ook het aantal warme dagen met 20 graden en meer viel tegen.

Op het KNMI-weerstation van Maastricht Aachen Airport werden slechts drie warme septemberdagen gemeten, acht minder dan normaal.

Warme dagen
In Noord- en Midden-Limburg steeg de temperatuur op vijf dagen tot minimaal twintig graden. Een zomerse septemberdag met 25 graden of meer zat er dit jaar niet in.

Verleden
Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er volgens Thijs Zeelen van Meteo Limburg slechts vier septembermaanden met minder warme dagen gemeten bij het weerstation in Beek. In 1952 en 1990 kende september slechts één warme dag en in 1986 en 1996 werden er maar twee warme dagen gemeten.

Nazomer
Vorig jaar was september een stuk zonniger. Toen werden er maar liefst 22 warme dagen gemeten. Waar we normaal van drie zomerse dagen in september kunnen genieten, bereikte het kwik deze maand geen enkele keer de 25 graden.

Regen
Op de meeste plaatsen viel iets meer regen dan normaal. De meeste regen kwam in Vaals uit de lucht: ruim 100 millimeter (normaal 75). In het Land van Weert viel met 54 tot 60 millimeter iets minder regen dan normaal.

Bekijk hier de weersvoorspelling voor de komende dagen in Limburg.

Deel dit bericht via: 

appdownloads

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail  
 

Flinke vlammen bij een natuurbrand in Maastricht. Daar stond een berg hooi in brand.

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Gerelateerde berichten

Nog een record gesneuveld: warmste eerste septemberhelft
Extreem zachte novemberdag: nieuw record
Herfst in aantocht? Vrijdag onder 20 graden
Herfstweer op komst, donderdag 14 graden

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Guido's Orchestra
Uitgelicht
Bestel nu de cd of dvd van Guido's Orchestra Live in Kerkrade

Op een prachtige zomeravond in augustus 2016 beleefden Guido's Orchestra met zijn muzikale gasten en het publiek een onvergetelijke avond op de Markt in Kerkrade. Orkestleider Guido Dieteren presenteerde hier samen met zijn orkest een wervelend muziekspektakel vol passie en vuur. U kunt hier nu ook thuis van genieten door middel van de dvd of cd van dit unieke concert! En wij maken het u makkelijk, u kunt deze nl. gewoon online bestellen in de L1 Shop!

Plaats hier uw bestelling
babyfoto 1limburg
Uitgelicht
Wij zijn op zoek naar de leukste Limburgse babyfoto

Heb of ken je een Limburgs baby'tje die in 2016 is geboren. Doe dan mee met de babyfoto-verkiezingen van 1Limburg. Upload een mooie, bijzondere of opvallende foto in ons fotoalbum. Als winnaar krijg je een professionele fotoshoot cadeau.

1limburg.nl/babyfoto
Uitgelicht
Iedere zaterdag L1 Cultuurcafé op L1 Radio

Begin je weekend vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur, iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Het programma trekt door de hele provincie.

Presentatie: Wouter Nelissen en Jolien Linssen.

Meer over L1 Cultuurcafé
Uitgelicht
Boek nu een rondleiding achter de schermen bij L1!

Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje voor uw personeelsvereniging, familiedag of uitstapje met vrienden? Boek dan nu een rondleiding bij L1 en neem een kijkje achter de schermen. Bezoek onze redacties en studio's en kom meer te weten over het maken van radio en televisie! Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 20 personen.

Meer weten?
baby 1limburg
Uitgelicht
Wij zijn op zoek naar de leukste Limburgse babyfoto

Heb of ken je een Limburgs baby'tje die in 2016 is geboren. Doe dan mee met de babyfoto-verkiezingen van 1Limburg. Upload een mooie, bijzondere of opvallende foto in ons fotoalbum. Als winnaar krijg je een professionele fotoshoot cadeau.

1limburg.nl/babyfoto