Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvallend weinig warme septemberdagen

Geplaatst opdinsdag 29 september 2015 - 12:16

In de maand september was het in Limburg een graad kouder dan normaal. Ook het aantal warme dagen met 20 graden en meer viel tegen.

Op het KNMI-weerstation van Maastricht Aachen Airport werden slechts drie warme septemberdagen gemeten, acht minder dan normaal.

Warme dagen
In Noord- en Midden-Limburg steeg de temperatuur op vijf dagen tot minimaal twintig graden. Een zomerse septemberdag met 25 graden of meer zat er dit jaar niet in.

Verleden
Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er volgens Thijs Zeelen van Meteo Limburg slechts vier septembermaanden met minder warme dagen gemeten bij het weerstation in Beek. In 1952 en 1990 kende september slechts één warme dag en in 1986 en 1996 werden er maar twee warme dagen gemeten.

Nazomer
Vorig jaar was september een stuk zonniger. Toen werden er maar liefst 22 warme dagen gemeten. Waar we normaal van drie zomerse dagen in september kunnen genieten, bereikte het kwik deze maand geen enkele keer de 25 graden.

Regen
Op de meeste plaatsen viel iets meer regen dan normaal. De meeste regen kwam in Vaals uit de lucht: ruim 100 millimeter (normaal 75). In het Land van Weert viel met 54 tot 60 millimeter iets minder regen dan normaal.

Bekijk hier de weersvoorspelling voor de komende dagen in Limburg.

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

Herfst 2016: van hittegolf tot flinke vorst
Regen Weer
Waar gaat die zomer naartoe? Het lijkt wel herfst!
Herfstachtig begin van Limburgse lente
Zomer keert hard terug, maandag 33 graden

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Limburgs landschap 1Limburg
Uitgelicht
Zomer in Limburg

L1-verslaggevers trekken deze zomer weer de provincie in. Ze gaan op pad en om bijzondere en interessante verhalen op te halen, steeds een volle week in hetzelfde thema. Ze zijn te vinden op de Maas, op bijzondere plekjes, in de weer met komkommers, Ongerwaeg en achter het fornuis.

Zomerserie
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Bestel nu het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie
Cultura Nova volg je bij L1
Uitgelicht
Mis niks van Cultura Nova

L1 doet ook dit jaar uitgebreid verslag van het internationale theaterfestival Cultura Nova. Op radio,tv en L1.nl kun je het culturele festijn vanaf vrijdag 18 augustus op de voet volgen. De spectaculaire opening zie je vrijdag live, zaterdag de parade in Heerlen en zondag live bij de parade op de Noorderbrug. En veel veel meer...

Bekijk het hier...