Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvallend weinig warme septemberdagen

Geplaatst opdinsdag 29 september 2015 - 12:16

In de maand september was het in Limburg een graad kouder dan normaal. Ook het aantal warme dagen met 20 graden en meer viel tegen.

Op het KNMI-weerstation van Maastricht Aachen Airport werden slechts drie warme septemberdagen gemeten, acht minder dan normaal.

Warme dagen
In Noord- en Midden-Limburg steeg de temperatuur op vijf dagen tot minimaal twintig graden. Een zomerse septemberdag met 25 graden of meer zat er dit jaar niet in.

Verleden
Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er volgens Thijs Zeelen van Meteo Limburg slechts vier septembermaanden met minder warme dagen gemeten bij het weerstation in Beek. In 1952 en 1990 kende september slechts één warme dag en in 1986 en 1996 werden er maar twee warme dagen gemeten.

Nazomer
Vorig jaar was september een stuk zonniger. Toen werden er maar liefst 22 warme dagen gemeten. Waar we normaal van drie zomerse dagen in september kunnen genieten, bereikte het kwik deze maand geen enkele keer de 25 graden.

Regen
Op de meeste plaatsen viel iets meer regen dan normaal. De meeste regen kwam in Vaals uit de lucht: ruim 100 millimeter (normaal 75). In het Land van Weert viel met 54 tot 60 millimeter iets minder regen dan normaal.

Bekijk hier de weersvoorspelling voor de komende dagen in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail  
 

Gerelateerde berichten

Nog een record gesneuveld: warmste eerste septemberhelft
Extreem zachte novemberdag: nieuw record
Herfst in aantocht? Vrijdag onder 20 graden
Herfstweer op komst, donderdag 14 graden

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg
1Limburg nieuwsbrief
Uitgelicht
Het laatste nieuws in je mailbox

Om 8 uur 's ochtends een samenvatting met het meest actuele nieuws uit Limburg.

Inschrijven
Uitgelicht
Iedere zaterdag L1 Cultuurcafé op L1 Radio

Begin je weekend vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur, iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Het programma trekt door de hele provincie.

Presentatie: Wouter Nelissen en Jolien Linssen.

Meer over L1 Cultuurcafé
Uitgelicht
Boek nu een rondleiding achter de schermen bij L1!

Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje voor uw personeelsvereniging, familiedag of uitstapje met vrienden? Boek dan nu een rondleiding bij L1 en neem een kijkje achter de schermen. Bezoek onze redacties en studio's en kom meer te weten over het maken van radio en televisie! Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 20 personen.

Meer weten?
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!