'Dierenwelzijn varkensslachterijen Nederland beter geregeld'

In Nederland is het toezicht op slachterijen veel beter geregeld dan in de meeste andere landen.

Cel voor veroorzaker grote verkeersravage

Een 31-jarige automobilist die twee jaar geleden een grote ravage veroorzaakte op de Ringbaan-West in Weert is voor de rechtbank in Roermond veroordeeld tot 2 maanden cel.

Grote nieuwe wielerbeurs in MECC

Er komt een grote nieuwe wielerbeurs in het MECC in Maastricht. Van 20 tot 22 oktober wordt in de de evenementenhal de eerste Euro Cycling XP gehouden.

Veel rookontwikkeling bij woningbrand

Bij een woningbrand in Heerlen ontstond woensdagmiddag flinke rookontwikkeling.

Gemeentesecretaris van Leudal komt vrij

De gemeentesecretaris van Leudal, Diane N., komt donderdag onder voorwaarden vrij. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Den Bosch beslist.

Wapen, drugs en cash gevonden bij inval woonwagenkamp

Bij de inval woensdagochtend op het woonwagenkamp in Voerendaal is onder meer een vuurwapen, hennep en 10.000 euro aan contanten gevonden.

Twittervideo aan informateur: boeren willen eigen minister

De Limburgse landbouwbond LLTB heeft zich woensdag via een Twitterfilmpje rechtstreeks tot kabinetsinformateur Edith Schippers gericht.

ANP
'Humberto Tan verlaat Limburgse vrouw na twintig jaar'

Na een relatie van ruim 20 jaar heeft televisiepresentator Humberto Tan zijn partner Ineke Geenen uit Neer verlaten.

HAS Hogeschool verwacht verdubbeling aantal studenten

HAS Hogeschool in Venlo groeit de komende jaren fors. Het aantal studenten zal verdubbelen van 400 naar 800 zo is de verwachting.

Rechter zet streep door sluiting seksclub YinYang

Saunaclub YinYang in Roermond en vakantieboerderij Roerdalhoeve in Melick mogen van de rechtbank in Roermond voorlopig niet worden gesloten.

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Guido's Orchestra
Uitgelicht
Bestel nu de cd of dvd van Guido's Orchestra Live in Kerkrade

Op een prachtige zomeravond in augustus 2016 beleefden Guido's Orchestra met zijn muzikale gasten en het publiek een onvergetelijke avond op de Markt in Kerkrade. Orkestleider Guido Dieteren presenteerde hier samen met zijn orkest een wervelend muziekspektakel vol passie en vuur. U kunt hier nu ook thuis van genieten door middel van de dvd of cd van dit unieke concert! En wij maken het u makkelijk, u kunt deze nl. gewoon online bestellen in de L1 Shop!

Plaats hier uw bestelling
babyfoto 1limburg
Uitgelicht
Wij zijn op zoek naar de leukste Limburgse babyfoto

Heb of ken je een Limburgs baby'tje die in 2016 is geboren. Doe dan mee met de babyfoto-verkiezingen van 1Limburg. Upload een mooie, bijzondere of opvallende foto in ons fotoalbum. Als winnaar krijg je een professionele fotoshoot cadeau.

1limburg.nl/babyfoto
Uitgelicht
Iedere zaterdag L1 Cultuurcafé op L1 Radio

Begin je weekend vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur, iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Het programma trekt door de hele provincie.

Presentatie: Wouter Nelissen en Jolien Linssen.

Meer over L1 Cultuurcafé
Uitgelicht
Boek nu een rondleiding achter de schermen bij L1!

Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje voor uw personeelsvereniging, familiedag of uitstapje met vrienden? Boek dan nu een rondleiding bij L1 en neem een kijkje achter de schermen. Bezoek onze redacties en studio's en kom meer te weten over het maken van radio en televisie! Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 20 personen.

Meer weten?
baby 1limburg
Uitgelicht
Wij zijn op zoek naar de leukste Limburgse babyfoto

Heb of ken je een Limburgs baby'tje die in 2016 is geboren. Doe dan mee met de babyfoto-verkiezingen van 1Limburg. Upload een mooie, bijzondere of opvallende foto in ons fotoalbum. Als winnaar krijg je een professionele fotoshoot cadeau.

1limburg.nl/babyfoto