Overslaan en naar de inhoud gaan

'Inwoners moeten mening kunnen uiten over fusie'

Geplaatst opvrijdag 21 april 2017 - 13:02
Foto: Google Streetview

Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf vindt dat aan alle inwoners van zijn gemeente moet worden gevraagd wat ze van een fusie met Heerlen vinden.

In een interview met de Belgische krant Het Belang van Limburg zegt Vlecken veel handtekeningen tegen de fusie te hebben gekregen, "maar er zijn ook veel mensen pro herindeling".

Referendum
Om dat zeker te weten, moet je peilen, zo verklaart hij. "Of dat dan een referendum of een andere vorm is, vind ik minder belangrijk". Vlecken stelt dat de fusie in ieder geval niet mag doorgaan zonder dat de inwoners hun mening hebben gegeven.

Ellende
Burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen spreekt zich in de Belgisch-Limburgse krant uit tegen een referendum. Hij noemt dat een recept voor ellende. "Zoals bijvoorbeeld: Moeten we uit Europa? Dat kun je niet met een ja of nee beantwoorden", stelt hij.

Fusie
Krewinkel
zegt er heilig van overtuigd te zijn dat de fusie er gaat komen. "Dat is ook in het belang van de regio." Hij doet een oproep aan Landgraaf om in ieder geval samen aan tafel te gaan zitten 'en het proces zorgvuldig te doorlopen'. "We zijn nog altijd bezig die gemeente samen te bouwen", aldus de Heerlense burgemeester in Het Belang van Limburg.

Lees ook: Besluit over fusie Heerlen-Landgraaf dag eerder

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail  
 

Gerelateerde berichten

Pinkpopgangers in de file richting Landgraaf
aanrijding brunssummerweg landgraaf
Twee gewonden bij ongeval in Landgraaf
Minder treinen tussen Heerlen en Landgraaf
Advies: Landgraaf moet snel fuseren met Heerlen

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Iedere zaterdag L1 Cultuurcafé op L1 Radio

Begin je weekend vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur, iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Het programma trekt door de hele provincie.

Presentatie: Wouter Nelissen en Jolien Linssen.

Meer over L1 Cultuurcafé
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg
Uitgelicht
Boek nu een rondleiding achter de schermen bij L1!

Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje voor uw personeelsvereniging, familiedag of uitstapje met vrienden? Boek dan nu een rondleiding bij L1 en neem een kijkje achter de schermen. Bezoek onze redacties en studio's en kom meer te weten over het maken van radio en televisie! Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 20 personen.

Meer weten?