Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspectie tikt twee Limburgse indoor speeltuinen op vingers

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 10:32
Foto: iStock

Twee indoor speeltuinen in Limburg hebben een waarschuwing gekregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Volgens de inspectie waren verschillende speeltoestellen bij Ballorig in Maastricht en Nieuw-Bergen niet gekeurd.

Wel veilig
De NVWA bezocht de beide speelhallen afgelopen voorjaar. Hoewel de speeltoestellen niet gekeurd waren, voldeden ze wel aan de wettelijke veiligheidseisen. Bij een tweede inspectie bleek de indoorspeeltuin in Maastricht de boel op orde te hebben; bij Ballorig in Nieuw-Bergen was dit echter nog niet het geval.

De indoorspeeltuin in Nieuw-Bergen werd daarom tijdelijk onder verscherpt toezicht gesteld. Inmiddels voldoet de speeltuin aan alle eisen.

Problemen
In totaal onderzocht de NVWA vorig jaar 37 overdekte speellocaties met in totaal 180 speeltoestellen. Bij 33 speeltuinen waren er problemen met speeltoestellen. De inspectie vindt dit aantal te hoog en gaat daarom in overleg met de branche op zoek naar verbeteringen. Ook belooft de NVWA meer inspecties uit te gaan voeren.

Omdat ruim driekwart van de speelhallen nu nog niet is onderzocht, adviseert de NVWA begeleiders van kinderen extra op te letten in de speeltuinen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

Indoor speeltuin Ballorig: onze speeltoestellen zijn veilig
'Hygiëne hotels Bastion in orde', aldus Bastion
Jan Linders roept bakken stoofvlees terug
Roest, keutels en rotting: Limburgse zaken op lijst NVWA

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg
1limbrug middag nieuwsbrief
Uitgelicht
Nu ook de middag-nieuwsbrief.

Waarom de middag-nieuwsbrief? Je krijgt een samenvatting van de belangrijkste ochtend-berichten. De mail is gevuld met drie top-berichten, waarvan één de 1Lunch. Zo ben je snel op de hoogte van de Limburgse actualiteit. Je kunt zelf bepalen welke nieuwsbrief je wilt ontvangen, door in te schrijven op 1limburg.nl/inschrijven-nieuwsbrief en de checkboxen aan of uit te vinken. Als je al geabonneerd bent op de ochtend-nieuwsbrief kun je ook in de footer van een nieuwsbrief je ontvang-gegevens wijzigen. Veel leesplezier!

Ochtend- en middag nieuwsbrief
Onderzoek naar internetfraude Limburg
Uitgelicht
Bent U slachtoffer geweest van internetfraude?

Hoe groot is de schade door fraude bij internethandel en wat doet de politie eraan? Een onderzoek van L1 samen met de andere regionale omroepen en de NOS moet daar antwoord op geven. Over welke bedragen gaat het en welke producten en diensten zijn vooral in trek bij online-fraudeurs? En hoe zijn vervolgens de slachtoffers door de politie geholpen? Als ze tenminste aangifte hebben gedaan. De regionale omroepen gaan dat nu, samen met de NOS, met deze enquête per regio op een rijtje zetten. Mensen die hiermee te maken hebben gehad kunnen in de enquête ook tips geven over hoe je dit soort online-fraude kunt vermijden.

Vul hier de enquête in
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Festivals in Limburg

Het festival-seizoen is van start gegaan. Bekijk nu onze festival-rubriek voor de actuele agenda. Daarnaast plaatsen we alle nieuwtjes, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste festival-nieuws.

Festivals