Overslaan en naar de inhoud gaan

Hond kwijt op vakantie, baasjes radeloos terug in Limburg

Geplaatst opdinsdag 12 juli 2016 - 8:14
Hond Suus, terug van weggeweest.

Krista Caers en Peter Stiekema zijn radeloos. Het stel uit Elsloo is hun hondje Suus kwijtgeraakt op vakantie in Slijkplaat.

Het koppel heeft daar een vakantiewoning aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust. Tijdens het uitlaten van de hond, ging Suus er zaterdag ineens vandoor.

Gezocht
De bruine Yorkshire terriër rende een aardappelveld in en en is sindsdien spoorloos. "We hebben overal gezocht. Onze buren en andere omwonenden hielpen ons. Maar we hebben Suus nog steeds niet gevonden", vertelt Peter tegen de PZC.

Vechten
Het stel had de hond pas net. "We hadden
Suus een maand geleden uit een asiel in Eindhoven gehaald. Ze was een vervanger voor onze andere Yorkshire terriër die net is overleden omdat hij ziek was. Suus was ontzettend getraumatiseerd. Ze was gebruikt als fokteef, waarschijnlijk ergens in een donkere schuur. Waar ze met andere honden moest vechten om eten." Het dier was daardoor bijzonder schuw, maar dat ging juist net beter. "Langzaamaan kregen we meer contact met haar. In Breskens aan Zee kroop ze zelfs op mijn schoot."

Traumatisch
Er werd twee dagen lang met man en macht naar Suus gezocht, maar dat leverde niets op. Het stel zelf -vanwege werk - is inmiddels ook weer in Elsloo. Toch hebben ze de hoop nog niet helemaal opgegeven. Het koppel heeft een beloning van 1000 euro uitgeloofd voor degene die Suus levend terugvindt. Iemand die het dier dood aantreft, krijgt honderd euro. Peter vreest vooral voor dat laatste. "Suus is zó getraumatiseerd... Het was warm zaterdag, ze zou oververhit of in shock kunnen raken."

Hij vervolgt. "Ze had mooie jaren bij ons kunnen hebben, maar ik denk dat we dat moeten vergeten. Twee honden in één maand tijd verliezen. Het is traumatisch."

Wie denkt Suus gevonden te hebben, kan Peter Stiekema bellen op 06-51826993

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

Ex geeft pup stiekem weg, eigenaar ten einde raad
Stiekem weggegeven pup terug bij baasje in Heerlen
Schapen kukelen in Julianakanaal
Man laat hond achter in snikhete bestelbus Herten

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Instagram 1Limburg
Uitgelicht
Beeldend nieuws

Mooie opmerkelijke beelden van nieuws, weer en meer.

Naar Instagram
Uitgelicht
Mis niks van het OLS dankzij L1

Dit jaar strijkt het OLS neer in Merkelbeek. Omcirkel zondag 2 juli en zaterdag 8 juli maar alvast in je agenda. De optocht zenden we live uit op L1 TV, het kavelen zorgt voor ultiem spannende live radio en online houden we je op de hoogte met ons liveblog en een heel handig kaartje met afvallers.

Volg het OLS op L1.nl/OLS
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg
Uitgelicht
Festivals in Limburg

Het festival-seizoen is van start gegaan. Bekijk nu onze festival-rubriek voor de actuele agenda. Daarnaast plaatsen we alle nieuwtjes, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste festival-nieuws.

Festivals
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in