Overslaan en naar de inhoud gaan

Hond kwijt op vakantie, baasjes radeloos terug in Limburg

Geplaatst opdinsdag 12 juli 2016 - 8:14
Hond Suus, terug van weggeweest.

Krista Caers en Peter Stiekema zijn radeloos. Het stel uit Elsloo is hun hondje Suus kwijtgeraakt op vakantie in Slijkplaat.

Het koppel heeft daar een vakantiewoning aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust. Tijdens het uitlaten van de hond, ging Suus er zaterdag ineens vandoor.

Gezocht
De bruine Yorkshire terriër rende een aardappelveld in en en is sindsdien spoorloos. "We hebben overal gezocht. Onze buren en andere omwonenden hielpen ons. Maar we hebben Suus nog steeds niet gevonden", vertelt Peter tegen de PZC.

Vechten
Het stel had de hond pas net. "We hadden
Suus een maand geleden uit een asiel in Eindhoven gehaald. Ze was een vervanger voor onze andere Yorkshire terriër die net is overleden omdat hij ziek was. Suus was ontzettend getraumatiseerd. Ze was gebruikt als fokteef, waarschijnlijk ergens in een donkere schuur. Waar ze met andere honden moest vechten om eten." Het dier was daardoor bijzonder schuw, maar dat ging juist net beter. "Langzaamaan kregen we meer contact met haar. In Breskens aan Zee kroop ze zelfs op mijn schoot."

Traumatisch
Er werd twee dagen lang met man en macht naar Suus gezocht, maar dat leverde niets op. Het stel zelf -vanwege werk - is inmiddels ook weer in Elsloo. Toch hebben ze de hoop nog niet helemaal opgegeven. Het koppel heeft een beloning van 1000 euro uitgeloofd voor degene die Suus levend terugvindt. Iemand die het dier dood aantreft, krijgt honderd euro. Peter vreest vooral voor dat laatste. "Suus is zó getraumatiseerd... Het was warm zaterdag, ze zou oververhit of in shock kunnen raken."

Hij vervolgt. "Ze had mooie jaren bij ons kunnen hebben, maar ik denk dat we dat moeten vergeten. Twee honden in één maand tijd verliezen. Het is traumatisch."

Wie denkt Suus gevonden te hebben, kan Peter Stiekema bellen op 06-51826993

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Verrassing! Max Verstappen is aanwezig bij de zeepkistenrace in Valkenburg

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Gerelateerde berichten

Ex geeft pup stiekem weg, eigenaar ten einde raad
Stiekem weggegeven pup terug bij baasje in Heerlen
Schuwe hond Senna laat zich niet thuisbrengen
Vermiste hond Senna na dagen weer terecht

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Cultura Nova volg je bij L1
Uitgelicht
Mis niks van Cultura Nova

L1 doet ook dit jaar uitgebreid verslag van het internationale theaterfestival Cultura Nova. Op radio,tv en L1.nl kun je het culturele festijn vanaf vrijdag 18 augustus op de voet volgen. De spectaculaire opening zie je vrijdag live, zaterdag de parade in Heerlen en zondag live bij de parade op de Noorderbrug. En veel veel meer...

Bekijk het hier...
Uitgelicht
Bestel nu het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Limburgs landschap 1Limburg
Uitgelicht
Zomer in Limburg

L1-verslaggevers trekken deze zomer weer de provincie in. Ze gaan op pad en om bijzondere en interessante verhalen op te halen, steeds een volle week in hetzelfde thema. Ze zijn te vinden op de Maas, op bijzondere plekjes, in de weer met komkommers, Ongerwaeg en achter het fornuis.

Zomerserie