Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosie bij woning in Nederweert

Geplaatst opmaandag 20 maart 2017 - 0:41
Bekijk media
  • 1
  • 2
Explosie bij woning in Nederweert.
Foto: Nederweert24

De voorgevel van een woning in Nederweert is zondagavond zwaar beschadigd nadat een explosief tot ontploffing werd gebracht.

Dat gebeurde rond 22:45 uur bij een huis aan de Burgemeester Greijmansstraat.

Schade
Een raam en een aantal luiken sneuvelden door de explosie. De straat lag bezaaid met brokstukken en pannen die van het dak werden geblazen, meldt de lokale nieuwssite Nederweert24.nl.

In het huis woont een oudere vrouw. Zij kwam met de schrik vrij. Voor de zekerheid werd ze nog even nagekeken door ambulancepersoneel.

Harde knal
Getuigen hoorden een harde knal. De hulpdiensten rukten massaal uit. Vanwege de hevige rookontwikkeling werd in eerste instantie uitgegaan van een woningbrand. Het zou gaan om een explosief dat vlak voor de woning tot ontploffing is gebracht.

De politie heeft de omgeving afgezet en is een onderzoek gestart. Bij de woning is technisch onderzoek verricht. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.

Youtube, Nederweert24.nl

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via: 

appdownloads

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail  
 

Flinke vlammen bij een natuurbrand in Maastricht. Daar stond een berg hooi in brand.

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Gerelateerde berichten

Explosie flat Venlo: bewoners voorlopig nog niet naar huis
Mogelijke veroorzaker gasexplosie flat Venlo langer vast
Geen verband tussen ontplofte brievenbussen Geleen
Explosief gevonden op Monseigneur Goumansplein in Venray

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
baby 1limburg
Uitgelicht
Wij zijn op zoek naar de leukste Limburgse babyfoto

Heb of ken je een Limburgs baby'tje die in 2016 is geboren. Doe dan mee met de babyfoto-verkiezingen van 1Limburg. Upload een mooie, bijzondere of opvallende foto in ons fotoalbum. Als winnaar krijg je een professionele fotoshoot cadeau.

1limburg.nl/babyfoto
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Iedere zaterdag L1 Cultuurcafé op L1 Radio

Begin je weekend vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur, iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Het programma trekt door de hele provincie.

Presentatie: Wouter Nelissen en Jolien Linssen.

Meer over L1 Cultuurcafé
babyfoto 1limburg
Uitgelicht
Wij zijn op zoek naar de leukste Limburgse babyfoto

Heb of ken je een Limburgs baby'tje die in 2016 is geboren. Doe dan mee met de babyfoto-verkiezingen van 1Limburg. Upload een mooie, bijzondere of opvallende foto in ons fotoalbum. Als winnaar krijg je een professionele fotoshoot cadeau.

1limburg.nl/babyfoto
Guido's Orchestra
Uitgelicht
Bestel nu de cd of dvd van Guido's Orchestra Live in Kerkrade

Op een prachtige zomeravond in augustus 2016 beleefden Guido's Orchestra met zijn muzikale gasten en het publiek een onvergetelijke avond op de Markt in Kerkrade. Orkestleider Guido Dieteren presenteerde hier samen met zijn orkest een wervelend muziekspektakel vol passie en vuur. U kunt hier nu ook thuis van genieten door middel van de dvd of cd van dit unieke concert! En wij maken het u makkelijk, u kunt deze nl. gewoon online bestellen in de L1 Shop!

Plaats hier uw bestelling
Uitgelicht
Boek nu een rondleiding achter de schermen bij L1!

Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje voor uw personeelsvereniging, familiedag of uitstapje met vrienden? Boek dan nu een rondleiding bij L1 en neem een kijkje achter de schermen. Bezoek onze redacties en studio's en kom meer te weten over het maken van radio en televisie! Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 20 personen.

Meer weten?