Overslaan en naar de inhoud gaan

Ex-lid Bandidos verplaatst vanwege liquidatieplan

Geplaatst opwoensdag 25 november 2015 - 6:00
Leden van de motorclub Bandidos arriveren bij de rechtbank in Maastricht.
Archiefbeeld: ANP

Anthony P. uit Roermond, ex-lid van motorclub Bandidos, mag voor zijn eigen veiligheid niet in dezelfde gevangenis verblijven als andere Bandidos.

Hij is al twee keer naar een andere gevangenis overgebracht nadat politie en justitie informatie hadden gekregen over een liquidatieplan, meldt Dagblad de Limburger.

Bedreigd
Als er al een serieuze bedreiging is, komt die volgens zijn advocaat Bjorn Jegers uit de hoek van de motorclub. Zijn cliënt zegt zich absoluut niet bedreigd te voelen en ook niet voor zijn leven te vrezen.

Bad standing
De Roermondenaar is vlak voordat hij in mei gearresteerd werd in bad standing (in onmin, red.) uit de Limburgse Bandidos gezet. Hij zat eerder bij motorclub Satudarah.

Bandidos die nog vastzitten
De Bandidos die nog vastzitten op verdenking van openlijke geweldpleging, afpersingen, drugsdelicten en deelname aan een criminele organisatie krijgen woensdagmiddag van de rechtbank in Maastricht te horen of ze uit de gevangenis mogen. Hun advocaten hebben daar dinsdag om gevraagd.

Amfetaminenhandel
Het Openbaar Ministerie verzet zich daar in op één na alle gevallen tegen. Het heeft er geen bezwaar tegen als Frans van der L. uit Oirsbeek uit voorlopige detentie wordt geschorst. De man wordt verdacht van amfetaminenhandel en wapenbezit. Hij is geen lid van de Bandidos. Hij speelde wel een rol bij de huisvestingsplannen van de motorclub in Oirsbeek.

Lees ook: Onderzoek Bandidos voert naar Engeland en Denemarken

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

Foto toegetakelde man stond op gsm ex-Bandido Anthy P.
'Rivaliserende motorclubs gaan weer weer om tafel'
Bandidos-baas Harrie Ramakers langer vast
Onderzoek naar relatie wapenvondst en Bandidos

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Cultura Nova volg je bij L1
Uitgelicht
Mis niks van Cultura Nova

L1 doet ook dit jaar uitgebreid verslag van het internationale theaterfestival Cultura Nova. Op radio,tv en L1.nl kun je het culturele festijn vanaf vrijdag 18 augustus op de voet volgen. De spectaculaire opening zie je vrijdag live, zaterdag de parade in Heerlen en zondag live bij de parade op de Noorderbrug. En veel veel meer...

Bekijk het hier...
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Limburgs landschap 1Limburg
Uitgelicht
Zomer in Limburg

L1-verslaggevers trekken deze zomer weer de provincie in. Ze gaan op pad en om bijzondere en interessante verhalen op te halen, steeds een volle week in hetzelfde thema. Ze zijn te vinden op de Maas, op bijzondere plekjes, in de weer met komkommers, Ongerwaeg en achter het fornuis.

Zomerserie
Uitgelicht
Bestel nu het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!