Overslaan en naar de inhoud gaan

Eis: celstraf voor jongeren die vluchtelingen mishandelden

Geplaatst opdonderdag 9 juni 2016 - 8:28
Foto: Thinkstock

Wegens het mishandelen van vluchtelingen hebben vijf jongeren celstraffen tegen zich horen eisen.

De officier van justitie zei bij de rechtbank in Heinsberg bewezen te achten dat de verdachten begin vorig jaar drie jonge Afrikaanse vluchtelingen bij het busstation in Wassenberg - net over de grens bij Roerdalen - te lijf gingen en de Hitlergroet brachten.

Vreemdelingenhaat
De belagers sloegen met boksbeugels en een stok. Twee vluchtelingen wisten te ontkomen, de derde belandde bewusteloos en met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Volgens de politie was de aanval ingegeven door vreemdelingenhaat.

Gevangenisstraffen
De verdachten zijn 18 en 19 jaar. Tegen de hoofdverdachte eiste de officier van justitie de zwaarste straf: drie jaar en twee maanden cel. Ook de andere vier hoorden meerjarige
gevangenisstraffen tegen zich eisen. Eén van de verdachten zou niet hebben geslagen, maar moet wegens betrokkenheid toch de cel in, vindt de officier.

Lager of vrijspraak
De vader van deze jongen reed hem naar de plek waar het incident plaatsvond, maar zou niet geweten hebben wat zijn zoon van plan was.
Drie advocaten pleitten voor een lagere straf, twee advocaten voor vrijspraak. De rechter doet vrijdag uitspraak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via: 

appdownloads

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail  
 

Flinke vlammen bij een natuurbrand in Maastricht. Daar stond een berg hooi in brand.

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Gerelateerde berichten

19-jarige jongen uit Heinsberg doodgereden
Politie in Duitse grensgebied strenger op bellen in auto
Duo na ongeluk opgepakt wegens drugsbezit
Jongen (16) steelt bussen en rijdt er 's nachts mee rond

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
baby 1limburg
Uitgelicht
Wij zijn op zoek naar de leukste Limburgse babyfoto

Heb of ken je een Limburgs baby'tje die in 2016 is geboren. Doe dan mee met de babyfoto-verkiezingen van 1Limburg. Upload een mooie, bijzondere of opvallende foto in ons fotoalbum. Als winnaar krijg je een professionele fotoshoot cadeau.

1limburg.nl/babyfoto
Guido's Orchestra
Uitgelicht
Bestel nu de cd of dvd van Guido's Orchestra Live in Kerkrade

Op een prachtige zomeravond in augustus 2016 beleefden Guido's Orchestra met zijn muzikale gasten en het publiek een onvergetelijke avond op de Markt in Kerkrade. Orkestleider Guido Dieteren presenteerde hier samen met zijn orkest een wervelend muziekspektakel vol passie en vuur. U kunt hier nu ook thuis van genieten door middel van de dvd of cd van dit unieke concert! En wij maken het u makkelijk, u kunt deze nl. gewoon online bestellen in de L1 Shop!

Plaats hier uw bestelling
Uitgelicht
Boek nu een rondleiding achter de schermen bij L1!

Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje voor uw personeelsvereniging, familiedag of uitstapje met vrienden? Boek dan nu een rondleiding bij L1 en neem een kijkje achter de schermen. Bezoek onze redacties en studio's en kom meer te weten over het maken van radio en televisie! Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 20 personen.

Meer weten?
babyfoto 1limburg
Uitgelicht
Wij zijn op zoek naar de leukste Limburgse babyfoto

Heb of ken je een Limburgs baby'tje die in 2016 is geboren. Doe dan mee met de babyfoto-verkiezingen van 1Limburg. Upload een mooie, bijzondere of opvallende foto in ons fotoalbum. Als winnaar krijg je een professionele fotoshoot cadeau.

1limburg.nl/babyfoto
Uitgelicht
Iedere zaterdag L1 Cultuurcafé op L1 Radio

Begin je weekend vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur, iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Het programma trekt door de hele provincie.

Presentatie: Wouter Nelissen en Jolien Linssen.

Meer over L1 Cultuurcafé