Overslaan en naar de inhoud gaan

Beeks bedrijf neemt maatregelen rondom 'euthanasiepoeder'

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 20:18
Foto: iStock

Het Beekse bedrijf RL Trading verkoopt een bepaald conserveringsmiddel niet meer aan klanten waarvan het vermoedt dat zij het gebruiken als 'euthanasiepoeder'.

De stichting Coöperatie Laatste Wil, die mensen helpt bij het vrijwillig beëindigen van hun leven, blijkt het product aan te bevelen bij haar achterban.

Niet betrokken
Omdat het Beekse bedrijf niet betrokken wenst te zijn bij hulp bij zelfdoding, kunnen klanten het middel pas bestellen nadat ze hebben aangegeven waarvoor ze het gaan gebruiken. Om welk middel het precies gaat, wil eigenaar Rob Lemmens niet prijsgeven. Dit om mensen niet op ideeën te brengen.

Conserveringsmiddel
"Het is een conserveringsmiddel dat bepaalde bacteriën op vlees tegengaat", zegt Lemmens. "Het is niet verboden en wordt ook veel gebruikt in de industrie. Ook particulieren kopen het middel en je kunt het zelf maken. Er staat op het potje dat je het poeder niet moet innemen. Een paar gram is al dodelijk."

Bestellingen
De webwinkel krijgt dezer dagen een handvol bestellingen per dag binnen. Het bedrijf heeft zijn site nu aangepast, zodat mensen eerst moeten bellen voor een offerte. Dan moeten ze ook aangeven waarvoor het middel gebruikt wordt. "We vragen door en als we niet overtuigd zijn van het verhaal, verkopen we het niet. Als verkoper voelen we ons verantwoordelijk voor het goede gebruik. Ik wil niet betrokken zijn bij zelfdodingen."

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Bestel nu het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
1Limburg Huisdieren-project 2017
Uitgelicht
Je kunt nu stemmen op je favoriete dierenfoto

De stemronde is van start gegaan.

Stem