Overslaan en naar de inhoud gaan

Afzien: danser danst van Heerlen naar Maastricht

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 21:59
Archieffoto: Flickr/grotevriendelijkereus

Een opmerkelijk kunstproject van danser en choreograaf Joost Vrouenraets: hij danst in acht uur van Heerlen helemaal naar Maastricht.

De tocht van 25 kilometer moet plaatsvinden op zondag 20 september en staat in het teken van muziekfestival Musica Sacra, dat in het teken staat van 'de weg'.

Dansmarathon
De dansmarathon start om 10:00 uur 's ochtends bij het Thermenmuseum in Heerlen en eindigt -als alles voorspoedig verloopt- om 16:00 uur op het Vrijthof in Maastricht. De uit Heerlen afkomstige Joost Vrouenraets wordt onderweg bijgestaan door percussionist Wouter Gulikers. Die zal hem vanaf een paardenkar vooruit trommelen. "Ik draag onderweg een hartslagmeter. De percussionist kan die uitlezen en zo het ritme van mijn hartslag volgen met de muziek", legt Vrouenraets uit.

Live
Mensen die de 'tour de dance' willen volgen kunnen niet alleen langs de route wachten, maar ook online terecht. De danser wordt acht uur lang gevolgd door een cameraploeg en de tocht wordt live uitgezonden op internet. "Het is een hele onderneming, we moeten de route op het kwartier precies afleggen zodat alles kan worden afgezet."

Getraind
Bang voor uitputting is Vrouenraets niet; onderweg krijgt hij af en toe vloeibaar eten toegestopt door een assistent. Hij heeft bovendien maanden getraind voor de danstocht. "Een vriend van me is bokser en triatleet, hij heeft me klaargestoomd. Ik heb het beest bij zijn kloten, ik ben er klaar voor."

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

25 kilometer dansen van Heerlen naar Maastricht
LIVE: 28 km dansen van Heerlen naar Maastricht
Dansmarathon Joost Vrouenraets na 28 kilometer voorbij
Cultura Nova loopt subsidie van 300.000 euro per jaar mis

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
1Limburg Huisdieren-project 2017
Uitgelicht
Je kunt nu stemmen op je favoriete dierenfoto

De stemronde is van start gegaan.

Stem
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Bestel nu het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!