Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Zwarte schermen bij witwas-onderzoek

Geplaatst opdonderdag 20 april 2017 - 12:00
Bekijk media
  • 1
  • 2
Foto: Track 88

* Koudste aprilnacht in 14 jaar leidt tot schade in fruitteelt
* Mysterieuze vermissing 14-jarig meisje
* Deel monument MH17 vertrokken vanuit Maasbracht

Extreem koude aprilnacht
Als iemand je vanmorgen had wijsgemaakt dat het december was, had je het waarschijnlijk ook geloofd. De temperatuur daalde afgelopen nacht namelijk tot -4 graden en daarom moesten veel mensen hun autoruiten ijsvrij maken. Volgens Meteo Limburg was het de koudste aprilnacht sinds 2003. Lees hier meer.

Mogelijke miljoenenschade voor fruittelers
Niet alleen voor mensen die vanochtend eigenlijk geen tijd hadden om hun autoruiten te krabben, was dit vervelend. De vorst in nacht van woensdag op donderdag kost Limburgse fruittelers mogelijk miljoenen. Met warmtekanonnen, vuren en besproeiing probeerden telers de schade aan de fruitbomen te beperken, maar er wordt gevreesd dat die maatregel niet voldoende zal zijn. Lees hier meer.

Audio: Fruittteler Gilbert Petit uit Ulestraten probeerde met een hittekanon de schade te beperken.

Meisje van 14 vermist
Een 14-jarig meisje uit Brunssum is sinds woensdagochtend spoorloos verdwenen. De tiener werd gisteren afgezet bij haar school, het Bernardinuscollege in Heerlen, maar verscheen niet in de schoolbanken. Familie en vrienden maken zich ongerust en zijn een zoektocht gestart. Lees hier meer.

Deel monument MH17 op transport
Het in Maasbracht gemaakte deel van het Nationaal Monument MH17 is vanochtend vertrokken op transport naar het Noord-Hollandse Vijfhuizen, waar het gedenkteken op 17 juli wordt onthuld. Het bedrijf Antonius werkte de afgelopen tijd aan een 10.000 kilo zware achterwand voor het monument. Lees hier meer.

30 nieuwe banen bij Mosa tegels
Door een miljoeneninvestering in productieverhoging komen er bij tegelfabriek Mosa in Maastricht per direct 30 nieuwe banen bij. Er wordt onder meer geïnvesteerd in nieuwe technologieën. Nu de crisis van de afgelopen jaren in de bouw voorbij is, neemt de vraag naar tegels weer toe. Lees hier meer.

Woningdoorzoeking in Born
In Born is de politie vanochtend bezig met het doorzoeken van een woning. Ook de belastingdienst is erbij betrokken. Het is nog niet precies duidelijk waar naar wordt gezocht. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail  
 

Gerelateerde berichten

1Lunch: Te koop: bushalte
1Lunch: Grote verschillen in donorregistraties
1Lunch: Bewoners verrast, auto's hebben ineens ander kleurtje
1Lunch: Ziekenhuis wil beter worden

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Iedere zaterdag L1 Cultuurcafé op L1 Radio

Begin je weekend vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur, iedere zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Het programma trekt door de hele provincie.

Presentatie: Wouter Nelissen en Jolien Linssen.

Meer over L1 Cultuurcafé
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg
Uitgelicht
Boek nu een rondleiding achter de schermen bij L1!

Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje voor uw personeelsvereniging, familiedag of uitstapje met vrienden? Boek dan nu een rondleiding bij L1 en neem een kijkje achter de schermen. Bezoek onze redacties en studio's en kom meer te weten over het maken van radio en televisie! Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 20 personen.

Meer weten?