Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Tak valt op tent met visser erin

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 11:55
Bekijk media
  • 3

* Politie Limburg maakt excuses aan 'homoseksueel'
* Maastrichtse persfotograaf in cel
* Stevig briesje waait over Limburg

Politie Limburg maakt excuses aan 'homoseksueel'
De politie-eenheid Limburg heeft zijn excuses aangeboden aan een man, die ten onrechte 'homoseksueel' is genoemd door een politiemedewerker. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie, in handen van 1Limburg. In politieverslagen over de man staat de passage: 'Deze man is homoseksueel.' Lees hier meer.

Onstuimig weer met zware windstoten
Het waait flink. Zo zijn er zware windstoten tot 80-90 km per uur. Doordat de bomen nog in het blad zitten is er kans op afbrekende takken. Dit meldt Meteo Limburg. Rijkswaterstaat meldt verder dat ophaalbruggen in Limburg en Brabant voorlopig niet worden opgehaald vanwege de sterke wind. In de middag zal de wind afnemen. Lees hier meer.

Foto: iStock

Maastrichtse persfotograaf in cel
De Maastrichtse persfotograaf Chris Keulen heeft zondag twee uur in een politiecel gezeten omdat hij weigerde foto's van een vechtpartij af te geven. Keulen was voor NRC Handelsblad in de omgeving van Brunssum en Schinveld, samen met verslaggever Paul van der Steen. Ze waren bezig met een reportage over de geluidsoverlast door de Awacs-vliegtuigen en de bezwaren daartegen van bewoners. Lees hier meer.

Tak valt op tent, visser gewond
Wat een pech! In Weert is een tak gevallen op de tent van een visser. Dit gebeurde aan de Scheepsbouwkade in Weert. De visser is hierbij gewond geraakt. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen, maar uiteindelijk werd deze afbesteld. Lees hier meer.

Foto: iStock

Scholenfusie Citaverde
De scholen van Citaverde gaan misschien fuseren met de onderwijsinstelling Helicon in Noord-Brabant en Gelderland. De besturen onderzoeken samenwerking maar zeggen nu al dat een fusie waarschijnlijk de beste optie is. Lees hier meer.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Bestel nu het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
1Limburg Huisdieren-project 2017
Uitgelicht
Je kunt nu stemmen op je favoriete dierenfoto

De stemronde is van start gegaan.

Stem