Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Ravage na instorting deel plafond VieCuri

Geplaatst opvrijdag 19 mei 2017 - 11:57
Bekijk media
  • 3
Foto: L1

* Wederom rampjaar verwacht voor Limburgse fruittelers
* Roermondse sluit zich op uit protest tegen kinderprostitutie
* Check je route: A73 op meerdere plaatsen dicht

Ravage na instorting deel plafond VieCuri Ziekenhuis
Op de eerste hulp van het VieCuri ziekenhuis in Venlo is gisteravond het plafond deels ingestort. De ravage is enorm, maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Hoe het plafond naar beneden heeft kunnen komen, is nog onduidelijk. Lees hier meer.

Wederom rampjaar verwacht voor Limburgse fruittelers
Het lijkt erop dat de oogst van dit jaar ook weer behoorlijk gaat tegenvallen. Juist nu de boeren na de hagel- en stormschade van vorig jaar een goede oogst nodig hebben om te voorkomen dat ze failliet gaan. Een aantal telers heeft helaas het hoofd al niet meer boven water kunnen houden. Lees hier meer.

Roermondse sluit zich op uit protest tegen kinderprostitutie
De hele dag in een hokje van één bij twee meter zitten? Verschillende mensen in Nederland laten zich deze week vrijwillig opsluiten om geld in te zamelen voor Free a Girl. Zo ook de Roermondse Evi Vincken. Zij laat zich vandaag opsluiten om aandacht te vragen voor de situatie in Indiaase bordelen waar duizenden meisjes in kleine hokjes worden gedwongen tot prostitutie. Lees hier meer.

Check je route: A73 op meerdere plaatsen dicht
Mensen die dit weekend gebruik willen maken van de A73 moeten rekening houden met extra reistijd. Zo wordt de snelweg tussen afrit Venlo-Zuid en oprit Belfeld van vrijdagavond tot en met maandagochtend afgesloten. Ook de Roer- en Swalmentunnel gaan een nacht dicht. Van vrijdagavond tot zaterdagochtend kan er geen verkeer door de tunnels. Lees hier meer.

Wijler naar finale Worldcup handboog
Handboogschutter Steve Wijler uit Horn heeft goed raak geschoten tijdens de World Cup in Shanghai.Vanmorgen wist hij onder grote druk de kalmte te bewaren om drievoudig medaillewinnaar Im met 6-2 te verslaan. De schutter van de Handboogvereniging De Grensschutter uit Reuver maakt hiermee een droomdebuut. Lees hier meer.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg
Uitgelicht
Festivals in Limburg

Het festival-seizoen is van start gegaan. Bekijk nu onze festival-rubriek voor de actuele agenda. Daarnaast plaatsen we alle nieuwtjes, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste festival-nieuws.

Festivals
Onderzoek naar internetfraude Limburg
Uitgelicht
Bent U slachtoffer geweest van internetfraude?

Hoe groot is de schade door fraude bij internethandel en wat doet de politie eraan? Een onderzoek van L1 samen met de andere regionale omroepen en de NOS moet daar antwoord op geven. Over welke bedragen gaat het en welke producten en diensten zijn vooral in trek bij online-fraudeurs? En hoe zijn vervolgens de slachtoffers door de politie geholpen? Als ze tenminste aangifte hebben gedaan. De regionale omroepen gaan dat nu, samen met de NOS, met deze enquête per regio op een rijtje zetten. Mensen die hiermee te maken hebben gehad kunnen in de enquête ook tips geven over hoe je dit soort online-fraude kunt vermijden.

Vul hier de enquête in
1limbrug middag nieuwsbrief
Uitgelicht
Nu ook de middag-nieuwsbrief.

Waarom de middag-nieuwsbrief? Je krijgt een samenvatting van de belangrijkste ochtend-berichten. De mail is gevuld met drie top-berichten, waarvan één de 1Lunch. Zo ben je snel op de hoogte van de Limburgse actualiteit. Je kunt zelf bepalen welke nieuwsbrief je wilt ontvangen, door in te schrijven op 1limburg.nl/inschrijven-nieuwsbrief en de checkboxen aan of uit te vinken. Als je al geabonneerd bent op de ochtend-nieuwsbrief kun je ook in de footer van een nieuwsbrief je ontvang-gegevens wijzigen. Veel leesplezier!

Ochtend- en middag nieuwsbrief
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in