Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Ravage na instorting deel plafond VieCuri

Geplaatst opvrijdag 19 mei 2017 - 11:57
Bekijk media
  • 3
Foto: L1

* Wederom rampjaar verwacht voor Limburgse fruittelers
* Roermondse sluit zich op uit protest tegen kinderprostitutie
* Check je route: A73 op meerdere plaatsen dicht

Ravage na instorting deel plafond VieCuri Ziekenhuis
Op de eerste hulp van het VieCuri ziekenhuis in Venlo is gisteravond het plafond deels ingestort. De ravage is enorm, maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Hoe het plafond naar beneden heeft kunnen komen, is nog onduidelijk. Lees hier meer.

Wederom rampjaar verwacht voor Limburgse fruittelers
Het lijkt erop dat de oogst van dit jaar ook weer behoorlijk gaat tegenvallen. Juist nu de boeren na de hagel- en stormschade van vorig jaar een goede oogst nodig hebben om te voorkomen dat ze failliet gaan. Een aantal telers heeft helaas het hoofd al niet meer boven water kunnen houden. Lees hier meer.

Roermondse sluit zich op uit protest tegen kinderprostitutie
De hele dag in een hokje van één bij twee meter zitten? Verschillende mensen in Nederland laten zich deze week vrijwillig opsluiten om geld in te zamelen voor Free a Girl. Zo ook de Roermondse Evi Vincken. Zij laat zich vandaag opsluiten om aandacht te vragen voor de situatie in Indiaase bordelen waar duizenden meisjes in kleine hokjes worden gedwongen tot prostitutie. Lees hier meer.

Check je route: A73 op meerdere plaatsen dicht
Mensen die dit weekend gebruik willen maken van de A73 moeten rekening houden met extra reistijd. Zo wordt de snelweg tussen afrit Venlo-Zuid en oprit Belfeld van vrijdagavond tot en met maandagochtend afgesloten. Ook de Roer- en Swalmentunnel gaan een nacht dicht. Van vrijdagavond tot zaterdagochtend kan er geen verkeer door de tunnels. Lees hier meer.

Wijler naar finale Worldcup handboog
Handboogschutter Steve Wijler uit Horn heeft goed raak geschoten tijdens de World Cup in Shanghai.Vanmorgen wist hij onder grote druk de kalmte te bewaren om drievoudig medaillewinnaar Im met 6-2 te verslaan. De schutter van de Handboogvereniging De Grensschutter uit Reuver maakt hiermee een droomdebuut. Lees hier meer.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Instagram 1Limburg
Uitgelicht
Beeldend nieuws

Mooie opmerkelijke beelden van nieuws, weer en meer.

Naar Instagram
Uitgelicht
Beppie-Week bij L1

Beppie viert haar gouden huwelijksfeest en haar diamanten artiestenjubileum. Dat vieren we met z'n allen mee! Van zaterdag 17 juni t/m vrijdag 23 juni hebben we iedere dag specials en concerten van Beppie voor je in petto. En natuurlijk zijn we de 17e ook live bij haar laatste grote programmavullende concert op het Vrijthof!

Kijk hier de specials en concerten van Beppie
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Mis niks van het OLS dankzij L1

Dit jaar strijkt het OLS neer in Merkelbeek. Omcirkel zondag 2 juli en zaterdag 8 juli maar alvast in je agenda. De optocht zenden we live uit op L1 TV, het kavelen zorgt voor ultiem spannende live radio en online houden we je op de hoogte met ons liveblog en een heel handig kaartje met afvallers.

Volg het OLS op L1.nl/OLS
Uitgelicht
Festivals in Limburg

Het festival-seizoen is van start gegaan. Bekijk nu onze festival-rubriek voor de actuele agenda. Daarnaast plaatsen we alle nieuwtjes, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste festival-nieuws.

Festivals