Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Haal oudjes weg achter het stuur

Geplaatst opvrijdag 17 februari 2017 - 12:00
Bekijk media
  • 3

* Ontzetting over doodmartelen kat
* Transportbedrijf van de straat na onthulling uitbuiting
* Arriva komt met borrelbus tijdens carnaval

Poes doodgemarteld in Venlo
Het nieuws gaat vaker over moord en doodslag dan ons lief is, maar vooral als het om kwetsbare slachtoffers gaat lopen de gemoederen altijd hoog op. Zoals over de arme poes die in Venlo is gevonden. Doodgemarteld, hoogstwaarschijnlijk met zuur overgoten. Lees meer op onze Facebook-pagina.

Uitbuiting komt Venlose transporteur duur te staan
Transportbedrijf Wismans in Venlo is zijn vergunning kwijt. Na talloze berichten over uitbuiting van Franse, Roemeense en Fillippijnse truckers is de maat vol. De vergunning is ingetrokken, het transportbedrijf gooit het bijltje erbij neer. Lees hier meer.

Borrelbus tijdens carnaval
Wil jij ook nooit vroeg naar huis? Speciaal voor carnavalisten die er maar geen genoeg van kunnen krijgen, zet Arriva in (en rondom) Maastricht extra borrelbussen in. De tickets zijn te koop bij de chauffeur van de nachtbus. Ook rijden de bussen en treinen in de carnavalsvakantie volgens een aangepaste dienstregeling. Lees hier meer.

Foto: Marcel van Hoorn (ANP)

Dronkenlap slaapt roes uit in cel
Niet zomaar dronken maar mégadronken. Een man in Heerlen was er gisteravond zo erg aan toe dat hij letterlijk niet meer op zijn benen kon staan. De katerige vraag "Waar ben ik?" die hij zich vanmorgen ongetwijfeld stelde, had dan ook als antwoord "In de cel!" Lees hier meer.

Radicaliserende jongeren niet negeren
Volgens burgemeester Annemarie Penn-te Strake is het de hoogste tijd dat er gesproken wordt over radicaliserende jongeren. Volgens de eerste burger werd er in Maastricht amper gesproken over jihadisten die naar het kalifaat trekken, zoals Sultan Berzel. "De tijd is voorbij om het klein te houden. Het werkt niet als we er geheimzinnig over doen", zegt ze. Lees hier meer.

Haal ouderen weg achter het stuur
Grijp in, als het onverantwoord is dat je vader of grootvader nog achter het stuur kruipt. Dat is de strekking van een emotionele oproep van de Maastrichtse weduwnaar Bas. Hij verloor vorig jaar zijn vrouw en zoon bij een ongeluk op de A79. Een hoogbejaarde spookrijder veroorzaakte de aanrijding. Lees hier meer.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Tour de L1mbourg terug bij L1 vanaf 30 juni

Rond de Tour de France duiken we weer onze mooie provincie in. Drie weken lang dagelijks vanaf een prachtige locatie. Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

Bekijk hier alle locaties van Tour de L1mbourg
Uitgelicht
Jouw foto groots op L1.nl

Op L1.nl bewaren we de belangrijkste plek... voor jou!

Iedere dag plaatsen we de mooiste foto van de dag hier op onze homepage. Heel Limburg kan er dan van genieten. Heb je ook een prachtig plaatje gemaakt? Een weerfoto, een prachtig plaatje van Limburg of juist bij een gezellig evenement?

Stuur ook jouw foto in
Uitgelicht
Festivals in Limburg

Het festival-seizoen is van start gegaan. Bekijk nu onze festival-rubriek voor de actuele agenda. Daarnaast plaatsen we alle nieuwtjes, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste festival-nieuws.

Festivals
Uitgelicht
Nieuw in de L1 shop: het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Onderzoek naar internetfraude Limburg
Uitgelicht
Bent U slachtoffer geweest van internetfraude?

Hoe groot is de schade door fraude bij internethandel en wat doet de politie eraan? Een onderzoek van L1 samen met de andere regionale omroepen en de NOS moet daar antwoord op geven. Over welke bedragen gaat het en welke producten en diensten zijn vooral in trek bij online-fraudeurs? En hoe zijn vervolgens de slachtoffers door de politie geholpen? Als ze tenminste aangifte hebben gedaan. De regionale omroepen gaan dat nu, samen met de NOS, met deze enquête per regio op een rijtje zetten. Mensen die hiermee te maken hebben gehad kunnen in de enquête ook tips geven over hoe je dit soort online-fraude kunt vermijden.

Vul hier de enquête in
1limbrug middag nieuwsbrief
Uitgelicht
Nu ook de middag-nieuwsbrief.

Waarom de middag-nieuwsbrief? Je krijgt een samenvatting van de belangrijkste ochtend-berichten. De mail is gevuld met drie top-berichten, waarvan één de 1Lunch. Zo ben je snel op de hoogte van de Limburgse actualiteit. Je kunt zelf bepalen welke nieuwsbrief je wilt ontvangen, door in te schrijven op 1limburg.nl/inschrijven-nieuwsbrief en de checkboxen aan of uit te vinken. Als je al geabonneerd bent op de ochtend-nieuwsbrief kun je ook in de footer van een nieuwsbrief je ontvang-gegevens wijzigen. Veel leesplezier!

Ochtend- en middag nieuwsbrief