Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Grote verschillen in donorregistraties

Geplaatst opdinsdag 11 oktober 2016 - 11:59
Bekijk media
  • 2

* Tompoezengigant uit Weert in Franse handen
* Etalageruit sportwinkel Maastricht sneuvelt bij inbraak
* Zorgen over racistische rechts-extremisme onder jongeren

Radicale Limburgse jongeren
De provincie is bezorgd over snel toenemende radicalisering onder jongeren. Het gaat om ‘niet-islamitische radicalisering’. Daaronder valt intolerantie tegen vluchtelingen, racisme en rechts-extremisme. Het Jongeren Netwerk Limburg heeft opdracht gekregen om een project op te zetten dat deze ontwikkeling een halt moet toeroepen.

Fenomenale omhaal
Achates-spits Coen de Jager kroop even in de geest van Marco van Basten. De speler uit Ottersum scoorde met een fenomenale omhaal en evenaarde zo een kunststukje van de voormalige Ajacied. Een cameraman legde de bijzondere treffer vast. De beelden gaan inmiddels viral.

Etalageruit aan diggelen bij inbraak
Vannacht hebben inbrekers hun slag geslagen bij sportzaak Relax in Maastricht. De eigenaar, die naast het pand woont, schrok wakker van glasgerinkel en harde klappen. De hele etalageruit lag aan diggelen. De daders vluchtten weg op een scooter.

Inbraak bij sportzaak in Maastricht.
Foto: Track '88

Aantal donorregistraties verschilt
De inwoners van Zuid-Limburg lijken iets minder bereid om zich te laten opnemen in het donorregister dan Noord-Limburgers. Venray telt de meeste donorregistraties, Vaals de minste. In Limburg heeft 42,5 procent van de inwoners ouder dan 12 jaar zich geregistreerd in het donorregister.

Dumoulin gaat voor podium
Tom Dumoulin gaat voor niets minder dan een podiumplek tijdens de WK-tijdrit in Qatar. De Maastrichtenaar droomt stiekem al van de regenboogtrui. Dumoulin bereidt zich in de woestijn voor op wat zijn laatste kunststukje van dit seizoen moet worden. "Ik wil wel naar huis met een goed resultaat", aldus de Maastrichtenaar.

Overname tompoezengigant uit Weert
Tompoezenbakker Quality Pastries uit Weert is overgenomen door het Franse bedrijf Mademoiselle Desserts. Het Weerter bedrijf maakt jaarlijks zo’n 75 miljoen gebakjes en is daarmee marktleider in Europa. Het is onduidelijk hoeveel geld gemoeid is met de overname.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Ochtendeditie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

Middageditie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Verrassing! Max Verstappen is aanwezig bij de zeepkistenrace in Valkenburg

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur

Meest gelezen

Meer uit eigen keuken
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Bestel nu het exclusieve L1 wielertenue

Maak je kilometers in het L1 wielertenue van kwaliteitsmerk Bioracer. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesset.
Wees er snel bij, want op = op!

Bestel nu!
Cultura Nova volg je bij L1
Uitgelicht
Mis niks van Cultura Nova

L1 doet ook dit jaar uitgebreid verslag van het internationale theaterfestival Cultura Nova. Op radio,tv en L1.nl kun je het culturele festijn vanaf vrijdag 18 augustus op de voet volgen. De spectaculaire opening zie je vrijdag live, zaterdag de parade in Heerlen en zondag live bij de parade op de Noorderbrug. En veel veel meer...

Bekijk het hier...
1Limburg instructies webnotificaties MainPic
Uitgelicht
Afmelden voor webmeldingen en locatie

Sinds kort is het mogelijk om meldingen van breaking berichten via de browser te ontvangen. Uiteraard snappen wij dat je de mogelijkheid wil hebben om je af te melden. Dit artikel is opgesteld om jou stapsgewijs te instrueren over het afmeldproces.

Instructie
Limburgs landschap 1Limburg
Uitgelicht
Zomer in Limburg

L1-verslaggevers trekken deze zomer weer de provincie in. Ze gaan op pad en om bijzondere en interessante verhalen op te halen, steeds een volle week in hetzelfde thema. Ze zijn te vinden op de Maas, op bijzondere plekjes, in de weer met komkommers, Ongerwaeg en achter het fornuis.

Zomerserie
Uitgelicht
Leukste babyfoto van Limburg

Nieuw aan de babyfoto-wedstrijd is de mogelijkheid tot het uploaden van een babyfoto. Dat kan nu namelijk het hele jaar door. Wacht daarom niet en upload nu jouw babyfoto in het album.

Bekijk de rubriek